Zoek en boek

Samen met uw kinderen genieten

Riesenrutchbahn-Poppental, Karl Wittmann
Eschentalweg, Poppeltal, 75337 Enzklösterle
http://www.riesenrutschbahn.de

Waldkletterpark in Enzklosterle
http://waldklettergarten-sanktaugustin.de/

Voor de Mountainbikers

Mountainbike Arena Murgtal-Enztal
Bad Wildbad bevind zich in de Mountainbike Arena Murgtal-Enztal. In deze arena zijn 16 uitgezette mountainbike routes te vinden in verschillende gradaties; (zw) zwart staat voor zwaar, (ro) rood voor middelzwaar en (bl) blauw voor licht. Meer informatie en ook gps tracks kun je vinden op Bikearena-murgenz.de

1 - Würzbach-Tour (ro) - 25,5 km / 717 hm
2 - Enzmarathon (zw) - 50,0 km / 1097 hm
3 - Kohlenmunks Köhlertour (bl) - 17,5 km / 482 hm
4 - Moorpackung (zw) - 53,0 km / 949 hm
5 - Über die Alte Weinstrasse (ro) - 28,0 km / 800 hm
6 - Bikeschaukel (zw) - 55,0 km / 960 hm
7 - Bernstein Tour (ro) - 30,0 km / 920 hm
8 - Vier-Wälder Tour (ro) - 22,0 km / 725 hm
9 - Kleine Bernsteinrunde (bl) - 17,0 km / 460 hm
10 - Über Eyachtal und Langmartskopf (zw) - 39,0 km / 1190 hm
11 - Heuhütten Tour (bl) - 19,0 km / 450 hm
12 - Powertour rund um Weisenbach (ro) - 29,0 km / 920 hm
13 - Poppel Tour (ro) - 29,0 km / 540 hm
14 - Nagoldtal Tour (bl) - 23,0 km / 610 hm
15 - Murgtalcrossies (ro) - 11,5 km
16 - Höhenluft (zw) - 36,4 km

MTB Routekaart Murgtal-Enztal
De routes zijn over het algemeen goed uitgepijld, maar toch is het vaak verstandig voor de zekerheid een routekaart (of GPS) mee op pad te nemen voor het geval dat de pijlen ineens zijn verdwenen. Er bestaat een verzameling aan routekaarten met een gedetaileerde kaart per route, inclusief hoogte profiel. De routekaarten zijn los, waardoor je ze makkelijk meeneemt als je gaat biken. Je kunt de kaart kopen bij de tourisme kantoren van het Schwarzwald.

Bikepark Bad Wildbad
Het bikepark van Bad Wildbad staat bekend als één van de meest uitdagende bikeparken in Europa. De downhillers onder ons komen hier bij uitstek aan hun trekken. Het bikepark kent 2 freeride, 2 downhill, een northshore, en dual bike en een biker x parcours.

Ga naar: Bikepark Bad Wildbad

Voor de Motorrijders

Voor de motorrijder in hart en nieren is touren door het Zwarte Woud (Schwarzwald) gelijk aan het ware genieten. Ten eerste vanwege het mooie landschap en uitzicht. Je rijdt tussen de hoge lekker ruikende dennebomen, langs ruisende bergbeken en door mooie dalen. De tweede reden en voor de ware motorfanaat misschien de belangrijkste: rijden door de bergen staat garant voor veel en schitterende haarspeldbochten.
Een beroemd motorroute in het Zwarte Woud onder de motorrijders is de Schwarzwald-Hochstraße. Deze loopt over de bergkammen en biedt een onvergetelijk panorama die zijn weerga niet kent.

Indien gewenst kunnen tourtochten onder begeleiding van een “Schwarzwalder” aangeboden worden.

Voor de wandelaars

Het Zwarte woud is de bakermat van de hedendaagse wandelroute. Het in kaart brengen en bewegwijzeren van ‘toeristische wandelroutes’ is ontstaan in het Zwarte Woud. Het was Philipp Bussener uit Baden-Baden die, eind 19e eeuw, het eerste informatie-centrum voor toerisme van het Zwarte Woud opende. Hij publiceerde wandelkaarten en diverse wandelgidsen voor ‘der Schwarzwaldverein’, de vereniging die het wandelen al sinds 1864 promoot.