Zoek en boek

De omgeving van onze vakantiehuizen in het Zwarte Woud

Weinig regio’s kennen zoveel afwisseling in het landschap als het Zwarte Woud. De regio, met een oppervlakte van 11400 km², ligt in het zuidwesten van Duitsland. Meer dan de helft bestaat uit het middelgebergte ‘der Schwarzwald’ waarnaar de regio genoemd is. Daarnaast vallen onder deze indrukwekkende regio het Rheintal, die Reblande, die Baar, das Gäu, die Flusstäler von Nagold en Neckar. Ontdek hier de veelzijdigheid van de verschillende gebieden die het Zwarte Woud herbergt. 

Het Zwarte Woud is Duitsland grootste Natuurpark. Het Zwarte Woud met zijn behoorlijke bossen, open bergvlaktes en toppen met grandioos uitzicht, zijn diepe en mysterieuze meren en aantrekkelijke valleien, is een populaire bestemming voor vakantiegangers en bezoekers.

Het Zwarte Woud is een dicht bebost gebied en middelgebergte in het zuidwesten van Duitsland, gelegen in de deelstaat Baden-Württemberg, aan de Rijn en aan de Franse grens. Het is het grootste middelgebergte in Duitsland. Geologisch is het verwant aan de Vogezen, die aan de Franse kant van de Rijn liggen. De hoogste top van het Zwarte Woud is de Feldberg met een hoogte van 1493 meter boven NAP.

Het Zwarte Woud is het grootste bosgebied in Duitsland en bestaat hoofdzakelijk uit dennen- en sparrenbomen. Tegenwoordig is het Zwarte Woud een van de populairste toeristenbestemmingen in Duitsland. De Romeinen noemden het dicht beboste gebergte met zijn kenmerkende donkere naaldbomen Silva Nigra - "het Zwarte of Donkere Woud of ondoordringbare woud", dat voor hen onheilspellend en bijna ondoordringbaar was. Het Duitse woord Schwarzwald werd voor de eerste keer in een document van het Zwitserse klooster St. Gallen uit het jaar 868 gebruikt.

Een bekende autoroute is de Schwarzwald-Hochstraße, B 500 en de Uhrenstraße. Het Zwarte Woud is wereldwijd bekend om de sprookjes van de gebroeders Grimm.