Zoek en boek

Over ons - Wie zijn wij

In het vroege voorjaar van 2010 waren mijn vrouw, Femmi, en ik, Hein, met onze kleine camper op pad voor een korte vakantie. Eerst Zeeland daarna België, Luxemburg, midden Duitsland, daarna richting Schwarzwald.
Vanaf Pforzheim de B294 op naar Freiburg, onderweg werd het tijd om een slaapplaats te zoeken. De eerste camping was VOL. Na Calmbach plotseling: “Hé Femmi kijk eens daar hebben ze nog genoeg gras!”.

Na binnenkomst in de gezellige ‘Gaststätte‘ met ‘Stammtisch‘ vroeg ik aan de gastvrouw ‘Haben Sie noch ein Platz für Uns?‘. Antwoord ‘’Ga eerst maar even zitten de eerste consumptie is gratis“. Een hartelijker welkom kun je niet voorstellen. We waren terecht gekomen op de camping van Gerard van Dooremolen, ondermeer bekend van het televisieprogramma Ik vertrek. 

Een prachtig romantisch gelegen camping in het Enztal vlakbij Bad Wildbab met vele faciliteiten en waar jarenlang achterstallig onderhoud in sneltreinvaart door Gerard aangepakt wordt.

Na deze vakantie zijn wij nog regelmatig richting Fautsburg gegaan, hetzij in de camper of op de motor. In goed onderling overleg, waarvoor wij Gerard heel dankbaar zijn, hebben we besloten ons vakantiehuis daar te bouwen en bescheiden te beginnen met een aantal vakantie woningen voor de verhuur.

Stel je wilt een korte of lange vakantie sportief doorbrengen in een imposant natuurgebied, graag mooie dagtochten op de motor maken, uitdagende fietstochten met hellingen tot 14% of eindeloos wandelen in uitgestrekte zuurstofrijke bossen. Je wilt dan natuurlijk een comfortabel onderkomen, niet elke dag zelf koken en kunnen uitrusten met een lekker drankje op een terras na een paar baantjes gezwommen te hebben?

Dan voldoet de doelstelling van Wouw Outdoor precies aan jouw wensen, namelijk:Het aanbieden van eigentijdse comfortabele vakantiehuizen in het “Zwarte Woud”  voor avontuurlijk en sportief ingestelde mensen.

Wouw Outdoor heeft haar naam ontleend aan een arendachtige vogel, de rode Wouw. De officiële naam is “Milvus milvus”

Een volwassen Wouw is ongeveer 65 tot 70 cm. hoog en kan een imposante spanwijdte halen van 140 tot 170 cm.In de omgeving van camping “Fautsburg”  kunnen we regelmatig genieten van een paartje rode wouwen die hoog in de lucht rondcirkelen en op jacht zijn naar kleine zoogdieren. En soms in duikvlucht vlakbij aan ons voorbij trekken, een zeer imponerende gebeurtenis.
Voor meer informatie over deze vrijbuiter zie: de rode wouw op wnf.nl

HET BEGIN VAN WOUW OUTDOOR.

Aangestoken door ons enthousiasme  zijn onze  dochter Mirjam en schoonzoon Dirk deel gaan nemen in dit project waarbij Dirk met name alle sportieve activiteiten zoals Mountainbiken en wielrennen promoot en Mirjam zich inzet voor alle denkbare activiteiten zoals website onderhouden, administratieve en organisatorische zaken.